sâmbătă, 14 martie 2009

Hai sa fim de treaba cu natura

In 2007, la Sidney, "Earth Hour" i-a indemnat pe australieni sa stea pe intuneric pentru o ora. Prin acest gest, initiatorii doreau sa arate ce efort mic e necesar pentru incetinirea incalzirii globale. Un an mai tarziu, intreaga planeta a urmat exemplul Australiei si a stins lumina. In Romania, campania a fost independenta, nefiind sustinuta prea mult de autoritati. Anul acesta lucrurile s-au schimbat, intr-o incercare deja obisnuita a alesilor romani de a intra in "lumea buna" prin aderarea la masuri globale populiste, fara a tine cont de ineficienta acestora, sau macar de faptul ca avem probleme ceva mai mari chiar in propria curte.

Ora pamantului..suna mare si important. "Vii la mine sa stam pe-ntuneric o ora?". Revolutie la nivel global. YEAH!! Salvam ghetarii, animalele, iar copiii emo nu se vor mai simti singuri pentru o ora. Noi, cetatenii responsabili ai Terrei, vom face un gest memorabil.

Un gest.
In general un gest ramane doar atat, si nu schimba atitudini. Exista cineva care nu va mai folosi masina pentru ca polueaza, care nu va mai lasa computerul si incarcatoarele in priza toata ziua pentru ca se consuma energie degeaba, care va duce materialele reciclabile la centre de reciclare in loc sa le arunce unde se nimereste, inspirat de treaba asta cu "Ora Pamantului"? Daca raspunsul tau este "Da", esti cea mai slaba veriga, esti idealist, esti cum nu se poate mai rau, esti hopeless si nu vorbesc cu tine. Tu poti sa salvezi in continuare planeta stingand o ora lumina.

Ce-mi place cel mai mult e ca si autoritatile romane s-au aliniat modelului european, si participa cu mandrie la astfel de actiuni, in timp ce lasa anumite zone din Romania sa fie distruse cu cianura sau cu beton de oricine are suficienti bani pentru a cumpara prietenia alesilor romani.

Acum 2 ani priveam cu mare retinere aderarea Romaniei la UE, considerand ca singurul avantaj este posibilitatea de a circula fara pasaport prin Europa si ca dezavantajele sunt mult mai numeroase: obligatia de a ne alinia la toate legile absurde ale UE, estomparea identitatii nationale etc. Desi acum mi-am schimbat aproape in totalitate parerea, in sensul ca libera circulatie le-a permis multora sa plece la ciordeala sau cerseala in Italia si Spania, sau ca legile "absurde" din Uniune sunt singurele care ne pot salva de stilul corupt-comunist practicat in mai toate domeniile, tot nu sunt de parere ca trebuie sa stingem o ora luminile pentru a mima activismul ecologic, asemenea fratilor nostri europeni.

Daca "Ora Pamantului" poate fi considerat activism ecologic, inseamna ca onanistii care se distreaza pe intuneric sunt cetateni model ai planetei, in comparatie cu cei care tin lumina aprinsa.

TURN YOUR LIGHTS DOWN LOW, WANKER!

Un comentariu:

  1. Sfidezi iniţiativele verzi? Aş...
    Compensatoriu, fumăm cinci ţigarete în ora beznei solemne. Ca să ştim că am făcut o treabă.

    Simbolismu ăsta prost mă disperă...e un fel de Valentine's Day. Este ştiut faptul că lumea e plină de trişori, deci aplicapilitatea lui este analogă lu hai preţ de 1 zi să nu mai furăm.

    Vezi doamne doftorii, în plină operaţie pe creier sunt nişte eretici că nu se supun demersului salvator?

    Aş...

    RăspundețiȘtergere