duminică, 22 martie 2009

Factory Olympics

Datorita faptului ca sunt suficient de lenes incat sa fi picat examenul de carnet de un numar magic de ori, am avut sansa sa observ, in plimbarile mele cu metroul bucurestean, chinezi. Da frate, chinezi. De unde stiu ca-s born in China? Aveau tricouri ca cel din poza. They're all made there.

Trec peste toata panica pe care a bagat-o in noi South Park, cum ca baietii astia mici, cu ochi oblici si cu ciocanitoare mica, se vor integra mai bine decat noi in tarile noastre, dornici sa scape de comunism, sau poate chiar trimisi de statul chinez sa colonizeze noi teritorii..nu. Chiar si in cazul asta, rezolvari exista: ii trimitem in Harghita si Covasna, macar astia nu cer autonomie. Cum ar fi...chinez, in Romania, sa-ti zica "nem tudom" cand ceri paine la magazin. I just can't see that happening.

Refuz sa accept si teoria unui om pe care l-am cunoscut si caruia, ca oricarui concetatean, ii place conspiratiile(si sa vorbeasca despre ele la televizor, domnu Gadea, dar tipul asta nu cred ca a ajuns pana acolo inca). El spunea asa: frate, criza asta a fost facuta de 'chineji'. Chinejii voiau, prin Olimpiada din 2008, sa-si spele imaginea de stat comunist, totalitar, si sa arate ce deschisi catre lumea buna sunt ei. Just, asta cred si eu ca voiau(desi de fapt situatia interna e alta). Ei voiau deci sa para un stat ok, au investit o gramada mare de bani pentru asta, asteptau ca toti ochii sa priveasca in directia Beijingului pe perioada Olimpiadei. Americanii si rusii le-au stricat jucaria, prin razboaiele duse in Irak, respectiv Georgia. Si din cauza asta, chinejii si-au scos toti banii din bancile americane, unde ii tineau toti(astia n-au auzit de Elvetia, sa moara familia lor?), iar sistemul financiar-bancar american s-a prabusit. Ca sunt multi rau chinejii astia, si au fiecare o punguta cu doi bani si inca un fisic de monede.

Deocamdata, insa, mie-mi place de ei: nu asculta manele la difuzor in metrou, nu imprastie miros de Unirea in tot vagonul si nu le raman hainele lipite de hainele tale cand se aseaza. Totusi..de unde au aparut asa, brusc? Daca sapi in pamant prea mult oare chiar ajungi in China?

Un comentariu: