sâmbătă, 28 martie 2009

Cine stinge lumina diseara e pampalau



Se facea odata ca s-a nascut Pamantul. Acea zi era 28 Martie. Incepand de acum 3 ani, cand prin metode stiintifice, bineinteles, s-a facut aceasta descoperire, multi pampalai(un grup aparte de ecologisti care simt nevoia sa tina cont de natura foarte rar- maxim o data pe an, GEN), sting lumina, gest care simbolizeaza faptul ca la nasterea Pamantului nu existau becuri. In acest spirit, consider ca este la fel de inteligent sa umblu NUD de ziua mea. Continuam sa ne impresionam.

Cine stinge lumina diseara trebuie sa stinga si televizorul? Vor pierde romanii intreaga prima repriza a meciului Romania-Serbia, un meci atat de important pentru nationala noastra?(apropo, am auzit ca daca pierdem meciul asta, Victor Piturca..nu isi va da demisia).

Mi se pare normal ca daca tot faci o chestie, s-o duci pana la capat, oricat de stupida este ea. Daca te prefaci ca cineva spune ceva interesant, da din cap a aprobare pana se hotaraste ca ca-l dor falcile si tace; daca se intampla sa te duci undeva cu o femeie extraordinar de plictisitoare, dispari rapid cand se duce la baie sa-si reimprospateze..fata. Pana in momentul ala, insa, trebuie sa-i dai impresia ca totul decurge ok, altfel nu va indrazni sa plece de langa tine. Laughing out quietly.

Ce mare smecherie ecologica menita sa schimbe mentalitati, de importanta globala si Noua Ordine Mondiala(oops) mai faci tu daca stingi lumina, dar lasi deschise calculatorul, televizorul, laptopul, 3 telefoane la incarcat si inca doua incarcatoare degeaba in priza? Sau, si mai frumos, ce realizezi daca stingi tot prin casa, dar iesi cu jeep-u la Mall?

Pana la urma, de ce sa stingi lumina tocmai azi? Ca sa nu zica vecinii ca esti rau cu natura sau pentru ca faci tot ce ti se zice la reclama? Aspiri si tu la statutul de Eco-Icon cool, care "conduce o maşină hibrid Toyota Prius şi merge des cu bicicleta"?

De ce sa n-o stingi in fiecare seara, in fiecare camera in care nu te afli?

Ce veti stinge/aprinde diseara, intre 20:30 si 21:30? De ce? Sunt curios.

4 comentarii:

  1. Te sustin. Stingeti lumina pentru ca va pasa si ganditi, nu la comanda si pentru ca e la moda.

    RăspundețiȘtergere
  2. hai cu turma!!!
    trebuie sa fac asta pt k o face toata lumea?no
    hai sa n aliniem planetei, sa iesim in fatza blocului pt o ora sa mancam o punga de semintze si sa discutam despre probleme d interes national sau mergem la mall k e mai cul...k deh...casa poporului consuma intr o ora kt nush kte apartamente intr un an iar eu cat baba d la 4 intr o sapt...

    RăspundețiȘtergere
  3. ori ascultam meciu la un radio pe baterii -- ceea ce nu este o optiune viabila pt ca totusi avem HD tv :))-- ori nu-i bagam in seama pe nesimtitii astia care nu cred ca mai au votul de incredere al nimanui prin ceea ce au facut So In Conclusion( ca doar asha faceam tema la engleza) Hai Romania diseara!!! gol Costea

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa o perioada de ezitare m-am convins ca toata campania e o prostie pentru ca cei care o apara pretind ca o sa determine din ce in ce mai multi oameni sa economiseasca energie. Dupa parerea mea nu este vorba de informarea populatiei, cine economisea oricum ( pentru ca este normal sa nu folosesti mai mult decat iti trebuie ) nu o sa o faca mai mult si cine nu economisea inainte ( pentru ca nu era normal la capul lui cu care gandeste el ) nu o s-o faca nici dupa campanie. Nu este vorba de informare, e vorba de normalitate. Iar daca exista unii care incep sa economiseasca datorita campaniei, prefer sa nu o faca pentru ca o fac ca un fel de "fashion statement" nu din bun simt.

    RăspundețiȘtergere